Полезни съвети, за да купим подарък за детенце?

Където има малчугани именно там се заражда и нуждата от интересни и впечатляващи дарове, като ги зарадват и изненадат независимо дали става дума за рожден ден, Коледа, ден на детето, имен ден или пък друго.

Имайки предвид пищния вариант от стока, предлагащи се в детските уеб шопове вземането на решение отнема доста време и изисква определено проучване.

Възрастта на децата е главен фактор при подбора на най-подходящ подарък и е необходимо да се знае какви са всекидневните им дейности и какви точно неща причиняват техния интерес в отделните етапи на техния растеж.

Подаръци за големи малчугани – 7-14 годишна възраст

Училището – разбира се това е територията, където се изграждат индивидуалните и всестранните интереси на малчуганите.
Малчуганите се намират извън дома и комуникират в по-широк обществен кръг, където непряко и пряко си влияят.

В училищната среда малчуганите придобиват известна самостоятелност и изграждат своите персонални интереси и предпочитания.

В този вариант ще можете да направите избор за подарък за малчуганът по два критерия: Какви точно занимания се харесват на малчуганът? Какво се обича от болшинството дечица?

Във втория вариант най-често става дума за играчки от реклами.

Подаръци за преди училище


Заниманията в предучилищния етап тренират малчуганът за прехода от развлеченията към отговорностите.

В този конкретен момент малчуганите добиват качества и знания, прилагащи се в по-сложни игри – такива с въпроси и умни отговори, артикули с дистанционно управление, конзолни игри, сложни пъзели и мозайки.

Сувенирни подаръци за малки деца

В годините между 3 и 5 децата освен, че пресъздават абсолютно всички действия на татко и мама, те изграждат и свои собствени сюжети.

Това са така наречените ролеви игри, в които те са изобретатели и участници на най-различни обстоятелства от света, който ни заобикаля.

Най-желаните подаръци за деца в годините между три и пет са конструкури и мозайки, книжка за оцветяване и рисуване, пластилин и други подобни. Подобен тип дарове позволяват на децата да подобряват своите творчески умения като се веселят.

Подаръци до възраст на 3 години

От 12 месеца до 3 години малчуганите сериозно изучават заобикалящата ги среда като разглобяват, бутат, дърпат и пренасят всичко, което им попадне в ръчичките.

Най-добри за играене са играчките от дърво като кубче, строителни конструктори с големи компоненти, нанизващи се играчки (низанки), влакче и игри за бутане и дърпане, пъзели за по-малки малчугани и други подобни.

Необходимо е да избирате играчки, където ще провокират и развият детското въображение.

Дарове за бебета
При бебчетата е важно подаръците да подобряват координирането между очи и ръце, умение за разпознаване, слух и други. Най-добри за дадената цел и най-удачни са музикални играчки, плюшени играчки и дрънкалки, приличащи на животинки.

Бебетата пробват абсолютно всичко на вкус и е важно подаръците да не съдържат миниатюрни компоненти, като могат лесно да погълнат.

Разгледай повече на: бебешки хавлии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *