Бебешки и детски колички – безценни съвети при купуване и ползване

baby stroller

Бебешките колички се купуват и избират от майката и таткото, а детенцето, което всъщност ще се вози, няма думата. Повечето майки и бащи са объркани от разновидностите на модели и видове детски колички на пазара и просто не знаят точно как да направят избор. 

Ето няколко полезни неща, като непременно е необходимо да вземете предвид, понеже в края става дума за хубавото и за сигурността на вашето детенце. 

За купуването на количка за детенце 
Изберете детска количка със широка основа и широк кош, понеже точно това определя доколко солидна е количката. Тесните колички за деца много лесно се преобръщат, когато бебето се наведе прекалено много извън борда. 

Ако предпочитате количка за детенце с различни положения на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка се застопорява стабилно във всяко състояние или просто рискувате детенцето да пропадне, съвсем случайно. 

Прегледайте дали количката за деца има обезопасителни коланчета, държащи детето в кошчето и няма да му позволят да се изхлузи. Най-добре е коланите да минават между краченцата, през кръста и през раменете на бебенцето. 

Текстилната част на вашата детска количка ще трябва да се премахва лесно и да бъде подходяща за пране в автоматична пералня. Ако случайно е изпълнимо, проверете детенцето дали ще развие алергична реакция към материала. 

Обезателно се уверете, че детската количка би могла свободно да премине през вратата на апартамента.
Преценете също така размера на бебешката количка в сгъната позиция с обема на багажника в автомобила, доста багажници се оказват много мънички за конкретни типове колички за деца. 

В ползването на количките за бебета
Преди да сложите детето в детската количка, направете проврека дали наистина сте сложили спирачката. Проверете дали облегалката е сигурно блокирана в исканото състояние. Докато прибирате количката, внимавайте малчуганът да не е твърде близко, тъй като има истинска опасност да го прищипете, без да желаете.

Не забравяйте да закопчаете предпазните колани на количката за деца абсолютно винаги, когато тръгвате на разходка. Те ще предотвратят опасното изхлузване или изпадане на бебето от детската количка, а това може да се получи, докато пресичате оживен булевард като пример. 

Ако се разхождате на наклонен терен абсолютно винаги активирайте спирачка преди да пуснете ръкохватките на детската количка, дори и да става въпрос за много малко секунди. 

Количките за бебета, като всеки друг предмет, се нуждаят от непрекъсната поддръжка, ето защо редовно преглеждайте дали абсолютно всичко е в кондиция.

За повече информация: погледни тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *